29 Mayıs 2012 Salı

Yemişli Kek




Kek bizde en sevilenler arasinda.Ozellikle buyuk oglum tam
anlamiyla "bayiliyor".Bazen sogumasini bile bekliyemiyor
Bende bu durumdan memnunum cunku icinde sut,yumurta
ve istedigin mazemeyle dogrudan tuketilemeyenleri yedirmis
oluyorum.(Ceviz,incir,kaysi vs)



Gelelim yemisli kekimin tarifine:

3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1/2 su bardagi sut
1/2 su bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardagi ceviz -findik karisimi(iri ogutulmus)
8 adet kucuk dogranmis kuru kayisi
1/2 su bardagi cekirdeksiz uzum
5 adet kuru erik kucuk dogranmis
1 imon kabugu rendesi
1 bucuk su bardagi un

Cirpma kabinda yumurta ve seker kopuklesinceye kadar cirpilir
(yaklasik 5 dk.)
Siviyag ve sut katilip karistirilir Vanilyasi, ceviz findik karisimi
ve limon rendesi ilave edilir.1 su bardagi un karistirilarak ilave edilir
Kalan unla dogranmis kurular ve uzum karistirilir ve unlu karisimda
kabartma tozu ile birlikte karisima eklenir.Yaglanmis kaliba kek
karisimi her yere esit sekilde dokulur. Onceden isitilmis(yaklasik
200 derece) firinda icini cekinceye kadar pisirilir.
Kek pisirme esnasinda ilk yarim saat firin kapagi acilmamalidir
Boylece kek daha iyi kabarir
Kekin hamurunun olabildigince akiskan olmasida iyi
performans almanizi saglar.
Kekin tam pistiginden emin olmak icin bir kurdani ortasina
 kadar batirip cikarinca kurdanda hic kek hamuru olmamali.

KEK sevenler bu tarifi mutlaka denemeli....


Hiç yorum yok: