27 Mayıs 2012 Pazar

Şipşak pizza


Bu isimde pizzaci ismi gibi oldu ama.....


Bayatlamis ekmekleri degerlendirmenin en lezzetli
yontemlerinden biri.Eger eve cok ekmek girmisse
ve tuketilmemisse ben genelde buzlukta muhafaza ediyor
sonra firinda tekrar tazeleyip tuketmeye calisiyorum.
Dunyada bircok yerde aclik buyuk bir problemken bizlerde
nimete saygi dulmaliyiz diye dusunuyorum.Rabbiminde
 buyurdugu gibi"Yeyiniz  iciniz fakat israf etmeyiniz."
Iste buda israfi engeleme adina bir cozum.



Bayat ekmek( bu bir pideyse ortadan enine,
somun ise ince dilimler seklinde)

Ekmegin uzerinie1 tatli kasigi salcayi
hafif sulandirip birazda kekik katip
suruyoruz
ustune kasar rendesi
sonra isteginiz mazemelerden dilimleyip
dosuyoruz(yesil biber,domates,salam,
sucuk,mantar,zeytin,vs)
firinda ustundeki mazemeler pisinceye kadar
kizartiyoruz .
CITIR CITIR  cok guzel bir atistirmalik.

Ekmegin cope gitmesine siddetle karsiyim,
bu nedenle daha bircok ekmek degerlendirme
 yontemini sizlerle paylasacagim.

Hiç yorum yok: