14 Mayıs 2012 Pazartesi

Barbunya pilaki


Hem ana yemek hemde ara meze olarak yenilen guzel
 bir kuru baklagil yemegidir "barbunya".Bende artik
 haftada bir kuru baklagil pisirmeye calisiyorum.
Besin degeri yuksek bir gida olan barbunya
Protein,B5,B9,C Vitamini,Magnezyum ,Demir ve Kalsiyum
iceriyor.




Simdi gelelim pilaki tarifine;
Yarim kilo barbunya
1 adet kuru sogan
1 buyuk boy havuc
3-4 dis sarimsak
1 buyuk boy domates
1 orta boy patates(istege bagli)
yarim cay bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi salca
1 tatli kasigi tuz
2 adet kup seker
bir tutam maydanoz
limon

YAPILISI

Barbunyalar 10 dk haslanir ve suyu suzulur.
(bu kara suyun alinmasidir)
Yagi tencereye alip yemeklik dogranmis soganlar
yumusayincaya kadar kavrulur.Uzerine halka dogranmis
havuclar ,ikiye bolunmus sarimsaklar ilave edilip
sotelenir.Salcasida konulup karistirilir.
Uzerine dogranmis domates,tuz ve seker ilave edilir,
barbunyada ilave edildikten sonra ustunu
kaplayacak kadar su konulup yaklasik
yarim saat pisirilir.
Pistikten sonra dogranmis maydanoz ve limon
ile servis yapilir


Sifa dolu bir yemek afiyet olsun...

Hiç yorum yok: