7 Mayıs 2012 Pazartesi

Terayağlı Açma



3 su bardagi un
3 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 yemek kasigi instant maya
1 su bardagi ilik su
Mazemeler karistirilarak yumusak bir hamur elde edilir.Yarim saat strec gecirilip
 hamur dinlendirilir.
icine 150 gr tereyagi(oda sicakliginda yumusatilmis)
uzerine bir yumurta sarisi(aki  onceden hamura katilabilir)

Hamuru yaklasik 12 esit parcaya bolun
Her bir parca pasta tabagi genisliginde acilir,
tereyagdan bir tatli kasigi kadar konulup yayilir.
Acilan hamur bir ucundan baslayarak rulo yapilir,
iki ucu yaklastirilarak hilal sekli verilir.
Genis bir tepsiye yagli kagit uzerine aralikli olarak dizilir.
yaklasik 1 saat ilik bir ortamda uzeri strecli olarak mayalansin ,
sonrasinda uzerine yumurta sarisi surulup 200 dercede ustu kizarana
kadar pisirilir.
Tursu,cemen veya aci sos ile cok guzel bi ikili.
DENEMELISINIZ.....




Hiç yorum yok: