10 Mayıs 2012 Perşembe

Sarimsakli bulgur pilavi




Cok lezzetli bir pilav tarifi.Ozellikle kalabalik misafirler icin ideal.Bu pilavi ablam cok daha lezzetli yapiyor ama simdilik benim tarifimle idare edin artik.

1 kg kuzu eti(et cesiti degisebilir)
2 su bardagi pilavlik bulgur
3-4 dis sarimsaK
1 yemek kasigi tereyagi
tuz, karabiber, kimyon
4 su bardagi su

Eti kusbasi dograyin ve suyu ilave ederek duduklu tencerede
 haslayin.Baska bir pilav tenceresine bir yemek kasigi tereyagi
 koyup eritin .Bulguru tencereye koyup uzerine haslanmis eti
suyu ile birlikte ilave edin.sarimsaklari ezip ilave edin.Tuz bi fiske
 karabiber ve bi fiske kimyon da ekleyip karistirin.Kisik ateste
pilav suyunu cekene kadar pisirin.Ocagi kapattiktan sonra 15 dk
 kapagini acmadan dinlendirin bu tane tane olmasini saglar.

Benim en sevdigim pilavlardan biridir.
AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok: