17 Mayıs 2012 Perşembe

Rokali kısır

Iste ikindi caylarinin vazgecilmez guzeli....
Kısır....Yörelere göre tarifi degışsede
her halıyle guzel bir lezzet.Benımde yaptıgım
bırden fazla tarif var.Iste bunlardan biri...


   
4 kişilik servis için
1 su bardagı ınce bulgur
1,5 su bardagı kaynar su
1 yemek kasıgı domates salcası
1 yemek kasıgı bıber salcasi
2 limon
yarım su bardagı zeytınyagı(azaltilabilir)
Marol
Maydanoz
Roka
Yesıl sogan
pul bıber,tuz,nar eksisi

YAPILISI
 Bulguru ve pul biberi karistirin(pul biberin miktarini
damak tatiniza gore ayarlayin)
Suyu ve limonlardan birinin suyunu ilave edin
Suyunu cekince salcalarini ilave edip
iyice karistirin.
Yesillikleri yikayip dograyin,tuz,nar eksisi ve yag ile
birlikte hafif harmanlayarak ama yesillikeri ezmeden
karistirin.
Diger limonu dilimleyerek kisirla
birlikte servis yapin .AFIYET  OLSUN...


Hiç yorum yok: