9 Mayıs 2012 Çarşamba

Bir çay daha lütfen...Zeytinyağlı yaprak sarması, Peynirli poğça, Şehriyeli tavuk salatası


Bugun misafirlerim vardi, onlar icin hazirladigim kucuk bir ikram sofrasi ve yeni 3 tarif.

Zeytinyagli yaprak sarmasi


500 gr salamura uzum yapragi
1 su bardagi pirinc
1 buyuk boy kuru sogan
1 yemek kasigi domates salcasi
Yarim yemek kasigi biber sacasi
2 yemek kasigi kus uzumu
2 yemek kasigi dolmalik fistik
dere otu
3/4 su bardagi zeytinyagi
tuz,nar eksisi,yarim limon suyu

Yapraklar sicak su ile yikanir ve derin bir  kapta sicak suya bastirilir(fazla tuzunu almasi icin
 Pirincler yarim saat ilik suda islatilir ve suzulup bir kaba alinir
Sogan ince ince dogranarak ilave edilir
Yagi, salcasi ,kus uzumu ve fistigi katilip karistirilir
Dere otuda ince ince dograndiktan ilave edilir 
Diger mazemelerde katildiktan sonra istege gore tuzu ayarlanir.
Yapraklar sudan suzulerek alinir 
Ben elimin ortasina yapraklari yerlestirerek sariyorum.Yapragin sap kisim tarafina, yatay sekilde
 bir tatli kasigi dolusu 
ic harctan koyuyorum ve iki zit uclari harcin ustune dogru bukuyorum ve rulo yapiyorum
ayni islem bir zemin ustundede yapilabilir
Tencere yada dudukluye dikey olarak diziyorum.
Cok gevsek dizmeyin sekli dagilir.
Uzerine 2 su bardagi yada uztune cikacak kadar sicak su koyun 
yaklasik duduklude 45 dk
 tenceredede( yapragin sertligine bagli )olarak 1 saatte pisiyor.
Kisik ateste pisirirseniz ici cig kalmaz.



Peynirli pogca

yarim su bardagi sut
yarim su bardagi ilik su
2 yemek kasigi yogurt
yarim su bardagi sivi yag
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi instant maya
5 su bardagi un(biraz az yada cok olabilir)

ici icin beyaz peynir
maydanoz

uzeri icin 1 yumurta sarisi beyazi icine
Yumusak bir hamur yogurun(ne kadar yumusak olursa okadar iyi kabariyor) 
Yaklasik 2 saat mayalansin
Sonra ceviz buyuklugunde hamurlar kopararak ortasina peynir koyup 
hamurun kenarlarini ortada birlestirin
Birlesme yerleri altta kalacak sekilde tepsiye aralikli dizin 
Uzerini strecleyip 1 saatte tepside mayalansin 
Uzerine yumurta sarisi surup firinlayin(250 derecede yakalsik 45 dk)
Isterseniz corek otu veya susamla susleye bilirsiniz



Benim coooookkk begendigim bi salata hem cocuklarda yemekten hoslandiklari icin
cocuklu misafirler icin ideal.

Sehriyeli tavuk salatasi

1 su bardagi arpa sehriye
yarim tavuk gogus eti(haslanmis ve parcalanmis)
yarim su bardagi misir 
taze sogan
maydonoz
dere otu
zeytin yagi limon tuz

Sehriyeyi 2 yemek kasigi sivi yagda kavurarak pembelestirin 
Uzerine iki su bardagi sicak su ilave edip pilav gibi suyunu
cekene kadar pisirin
O sogurken yesillikleri dograyin
sehriye iliyinca eti yesillikleri
yagini ve limonunu ilave edin.
afiyet olsun....




Hiç yorum yok: