11 Mart 2013 Pazartesi

Besamelli Karnibahar



Karnibahar sevmiyorsaniz birde boyle deneyin.Cok lezzetli bir sebze yemegi oldu.
Normalde kokusundan rahatsiz olan esim bu sekilde deneyince hem begendi hemde
kokusuna hic laf etmedi.Daha ne olsun demi.Devaminda bir guzel yendi.

MALZEMELER
1 orta boy karnibahar
Yarim kilo yagsiz kiyma
1 buyuk kuru sogan
2 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi domates salcasi
tuz,baharat
Basemel sosu icin
1 su bardagi sut
1 yemek kasigi un
50 gr tereyag yada margarin
bir fiske tuz,karabiber
Uzeri icin kasar rendesi

Karnibahari ciceklerinden dograyin,bir miktar suyla hafif pisene kadar haslayin
Haslanmis karnibahari borcamin tabanina dizin hafif tuz serpistirin.
Bir tavada yemeklik dogranmis sogani yagda soteleyin uzerine kiymayi ekleyip pisene kadar
kavurun.Salcasini ve tuzunu ekleyip iyice karistirin.Kiyma karisimini karnibahar uzerine esit
yayin.Sos tenceresinde unu sutte cozdurun uzerine yagi ,tuzu ,karabiberi ekleyin muhallebi kivamini
alana kadar karistirarak pisirin.Pisince besamel sosunuda kiymanin uzerine yayin,en ust kisminada
kasar rendesini serpistirip 250 derecede uzeri kizarana kadar pisirin.Firindan cikinca biraz sogusun
dilimleyerek servis yapin.

Hiç yorum yok: