5 Mart 2013 Salı

Pan cake


Adindanda anlasilacagi uzere pratik bir tava keki.Amerikada kahvaltilarin stari.
Ee bizde galiba gitgide burali olmaya basladik.
Saka bir tarafa cocuklar icin guzel bir kahvaltilik cunku icinde yumurta, sut var ve
yerkende tatlandirmak icin bal,recel veya pekmez kullanarak yenildigi icin gayet
besleyici ve doyurucu.Biz Maple suruplada denedik bizim damak tadimiza uygun
bir tat.Gelelim tarifine.Buralarda toz karisimi cok yaygin olarak ve gayet uygun fiyata
satiliyor fakat evde yapmak hem kolay hemde saglikli diye dusunuyorum.Bu sebebten
bizim severek yedigimiz bu kolay tarifi sizlerle paylasiyorum.

MALZEMELER
2-3 kisilik
1 yumurta
1 su bardagi sut
2 yemek kasigi un
yarim cay kasigi kabartmatozu
1 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi siviyag

Yumurtayi sekerle cirpin uzerine sutun bir kismini ekleyip yumurtayi cozdurun
Unu yavas yavas ekleyerek bir yandanda sutten ekleyip unu homojen karistirin
Un miktari ayarlanabilir krep sivisi kivaminda bir karisim elde edin.
Son olarakta yag ve kabartma tozunu ekleyin.
Yanmaz bir tavayi iyice isitin.Ben bir yemek kasigi kadar tek tek dokup alt ust
cevirerek pisiriyorum ama istereseniz tam tava ebatlarinda dokup buyuk bir
spatula ile cevirip kisa suredede pisirebilirsiniz.Uzerine ozellikle bal cok yakisiyor.

Hiç yorum yok: