23 Mart 2013 Cumartesi

Evde Lahmacun Keyfi



Evde lahmacunda yaptimya artik gerisini dusunun.Ben bazi klasik tatlari evimde yapmayi
cok seviyorum cunku icine giren malzemeler tamamen guvenli oluyor.Ayrica bu sekilde yaptigim
lahmacunlarda hem lezzetli hem de pratik bir ogun oldu.Hatta normade lahmacunu cok sevmeyen
buyuk oglum bile yedi.Kisacasi biz begendik sizede tavsiye ederiz.Birde tavada yaptigim icin daha hizli
ve kolay yapildi.

MALZEMELER
250 gr yagsiz kiyma
1 buyuk domates(kabugu soyulmus ince kiyilmis)
2-3 yesil biber ince kiyilmis
1 buyuk sogan ince kiyilmis
2-3 yemek kasigi zeytin yagi
1  tatli kasigi pul biber
1 kucuk sarimsak rendelenmis(koymayadabilirsiniz)
tuz
Hamuru icin
4 su bardagi un
1-1,5 su bardagi su
1 cay kasigi maya
1 cay kasigi tuz
Acmak icin un
Genis ve kalin tabanli yapismaz tava.(tava ya kapakli olmali yada lahmacunun ustunu kapatacak
bir kapakla pisirilmeli)
Pisirme islemini firindada yapabilirsiniz fakat hem enerji hemde zaman kaybi oluyor.
Bu sekilde yapilincada lahmacun tadi ayni.:)


Hamur kulak memesi kivaminda olacak sekilde yogurun uzerine nemli bir bez ortup 10 dk dinlendirin
Kiymali harci hazirlayin
Tavanin ebatina gore bezeler alip merdaneyle inceltin
Kiymali harctan alip uzerine ince bir tabaka seklinde yayin
Tezgahiniz hafif unlu olmali cunku icledigimiz hamuru kolayca kaldirip tavaya alabilmak icin
Tava isininca lahmacunu alin tam lahmacun buyuklugunde bir kapak ile(kapat tavadan kucuk
lahmacun kadar olursa daha hizli ustundeki malzeme piser) uzerini kapatin ve kisik ateste uzeri
pisene kadar bekletin.Ust uste cok beklemecek sekilde sirayla pisirin ve sevis tabagina alin.afiyet olsun.

Hiç yorum yok: