27 Nisan 2013 Cumartesi

Etimek Tatlisi


Artik yaz geldi sayilir.Havalar isinmaya basladiginda sofralarada bir ceki duzen vermek gerek.
Aslinda etimek cok hafif bir tatli sayilmaz ama  dilimleri kucultup uzerindeki sutlu kismi daha kalin
dokerek biraz daha masumlastiriliyor diye dusunuyorum.
Hos metbolizma sorunu olmayanlar icin buraya kadarki kisim teferruattir.
Gelelim tatlinin tarifine.Ben cok begendim ayrica altindaki etimekle serviside kolay.
Uzerinede bolca findik ceviz kirigi enfes oldu.
Kisacasi bu tatliyi yapin guzel tatli dilli arkadaslarinizi cagirin,muhabbetler havada ucusurken
sicacik cay esliginde keyfinize bakin.Allah kimsenin agzinin tadini bozmasin ,her dem tatli eylesin...


MALZEMELER
Muhallebi icin
4 yemek kasigi un
1 yemek kasigi nisasta
5 su bardagi sut
1 su bardagi toz seker
50 gr margarin
1 -2 mercimek tanesi kadar damla sakizi
serbeti icin
2 su bardagi su
2 su bardagi seker
ceyrek limon suyu
uzerine
1 su bardagi ceviz-findik kirigi
cilek
Zemini icin 8 dilim tuzsuz etimek

Su ve sekeri kaynatin kaynayinca limon suyunu ekleyin.Hafif kivamlanincaya kadar kaynasin
Etimekleri bir borcamin zeminine yerlestirin uzerine sicak serbeti esit sekilde dokun.
Bu sekilde yarim saat kadar bekletin.
Bu esnada unu sutle cozdurun uzerine nisastayi ve sekeri ekleyin
Ocaga alin damlasakizini ilave edip puding kivamina gelene kadar devamli karistirarak pisirin
Ocaktan almadan yagini ekleyip 3-4 dk mikserle cirpin.
Muhallebiyi etimeklerin uzerine esit sekilde dokun.Tatli soguyunca buzdolabina alin 1-2 saat dinlendirin.
Servis etmeden once uzerini ceviz-findik ve cilekle susleyin.

2 yorum:

atolyefezee dedi ki...

Harika görünüyor. Elinize sağlık. Amerikada misafiriniz olmuştum ve annemin blogundan bahsetmiştim şimdi bende blog açtım henüz çok yeni ama beklerim:) http://modahicdegil.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

evet hatirladim,oncelikle yorumun icin cok tesekkurler,blogun hayirli olsun insallah,kendinize iyi bakin selametle...