5 Eylül 2012 Çarşamba

Kayseri Yaglamasi




Aksam yemegine soyle gosterisli bir yemek yapmak
isterseniz bu tarif tam size gore.Lezzeti kadar gorunusuylede
goz doyuran bir yemektir.Kayseride mantidan sonraki en
unlu yemektir diyebilirim.Bilenler lezzetini bilir bilmeyenlerede
israrla tavsiye edilir.

MALZEMELER
Hamuru icin
Un,tuz ,maya ve su ile kisi sayisina gore hafif sert bir
hamur yogurun 15 dk nemli bir bez ortun dinlensin,

Ici icin
Yarim kilo az yagli kiyma
1 kuru sogan
3-4 yesil biber
2 domates
1 yemek kasigi salca
1 cay bardagi siviyag
2 yemek kasigi tereyag
1 su bardagi su
Tuz,pul biber
Sarimsakli yogurt
Maydanoz

Yapilisi

Sogan ve biberi yemeklik kucuk kucuk dograyin yagla tavaya alin
kavrulsun.Kiymayi ekleyin suyunu cekene kadar kavurun.
Salca ve kucuk kupler seklinde dogranmis domatesi ilave edin
bir muddet daha kavurun.
Tereyagini ve suyunu ekleyin tuz ve baharatini ilave edin.
5-10 dk kisik ateste pisirin.
O piserken sebitlerini (kucuk sac ekmeklerini)yapabilirsiniz.
Sebitler icin hamurdan cevizden az buyuk bezeler yapin
Unla servis tabagi genisliginde acin teflon tavada
alt ust pisene kadar pisirin.(cok pisirilmemeli yufka gibi
hafif pisirilmeli)
Sebiti servis tabagina alin ve kiymali harctan
heryerine esit sekilde yayin.
Sebitleri ust uste dizerek yaglamaya devam edin.
Bicakla sebitleri dort esit parcaya bolun.
Sarimsakli yogurt ve maydanoz esliginde servis yapin.

2 yorum:

mavii dedi ki...

Olsada yesem dedim super olmus canim cekti:)

Unknown dedi ki...

cok tesekkur ederim Kayserinin mesurlarindandir biz de cok seviyoruz.Bu arada blogunuzu gezdim cok beceriklisiniz masallah.