25 Şubat 2013 Pazartesi

Somon Izgara


Artik mutfagimda daha cok saglikli seyler pisirmek ve hamur islerini daha genis
aralikli yapmak istiyorum.Bunun icin hem doyurucu hem lezzetli neler yapilabilir
diye dusunmekteyim.Somon cok ekonomik bir balik degil  fakat daha kucuk
servis miktarinda yanindada bir kac cesit salatayla cok enfes bir aksam
yemegi menusu oldu.Hem cok balik sevmeyenler icin bol salatali cok guzel ,
kolay bir menu.Ayrica omega 3 tuketmenin ehemmiyetini dusununce aslinda
hem kolay yenilebilen hem lezzetli bu baligi israrla tavsiye ederim.

MALZEMELER

Kisi sayisi ve tuketme miktariniz kadar somon baligi
(ben genelde buzlu olarak temizlenmis aliyorum)
misir unu,tuz
3-4 yemek kasigi kadar zeytin yagi

Genis bir tavada yagi kizdirin
Yikanmis baliklari tuzlayip misir ununa bulayin
Isterseniz karabiberde serpistirebilirsiniz
Tavaya alin orta ateste alt ust iyice kizartin.
Yaninda fasulye piyaz,patican salatasi,humus,yesil salata,roka
brokoli salatasi gibi salatalar cok yalisiyor.

Hiç yorum yok: