25 Haziran 2012 Pazartesi

YAM TATLISI



Yam buralarda bilinen patatese benzeyen bir bitki.
Dis kabugunun bal kabagi kadar sert olmamasindan 
dolayi ben kabak yerine cogu kez yam kullaniyorum.
Yapilisi ise bal kabagi gibi,sadece hic su kullanmamak 
birazda sekerini fazla koymak gerekiyor.

MALZEMELER

2 Kilo yam (yada bal kabagi)
2.5 su bardagi seker
1/2 su bardagi iri dogranmis ceviz
arzuya gore kaymak



YAPILISI

Yami yikayip kabugunu soyun
Iri kupler halinda dograyip
genis bir tencereye yerlestirin.
uzerine sekeri yayip yaklasik 2-3 saat
sekerin erimesini bekleyin
Sonrasinda ocagin uzerine agzi kapali
olarak yerestirin,kisik ateste 45 dk pisirin
Ocagi kapatin sogusun,soguyunca ceviz veya
kaymakla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: