15 Haziran 2012 Cuma

Köfteli Makarna



Makarna seven cocuklara ayni zamanda
et yedirmek icin iyi bir yontem.
 Et pilav ikilisine de sevimli
bir rakip.
  
MALZEMELER

1 paket makarna(herhangi bir cesit)
1 yemek kasigi tereyag
Yarim kilo kiyma
1 kucuk sogan(ince kiyilmis)
1 tutam maydanoz(kiyilmis)
1 yumurta
2 yemek kasigi ogutulmus ekmek ici
tuz,pul biber
2 yemek kasigi sivi yag
1 kasik domates salcasi

YAPILISI

5 lt kaynatilmis suda makarnayi haslayin
Kiyma sogan, yumurta,ekmek ici,maydanoz,
tuz , ve pul biberi iyice karistirin
Kucuk toplar seklinde yuvarlayin.
 Tavaya kofteleri ve sivi yagi alin 
orta ateste her yeri pisene kadar cevirerek
kizartin.
Koftelere salcayi ve haslanan makarnanin 
suyundan 1 su bardagi kadar ilave edip bir 
sure daha kisik ateste pisirin.
Haslanan makarnayi suzup tereyagini ilave edin,
karistirin. Uzerine koftelerden ilave ederek servis yapin.

(Kofteli sosu makarnaya tamamen karistirmadan
servis yapacaksaniz,makarnalar yapismasin diye 
tereyagi ile onceden soslamanizi tavsiye ederim.)

Hiç yorum yok: