18 Temmuz 2012 Çarşamba

Cevizli Künefe



Peynirli kunefeyi evde yapmak cok kolay degildir
Bu tarif kunefe gibi yapiliyor ama citir citir kadayif
tadinda.Ozelikle aniden gelen misafirlere 1 saat icinde
ev yapimi tatli sunmanin kolay bir yolu.

MALZEMELER
2 su bardagi kucuk parcalanmis kadayif
100 gr margarin yada tuzsuz tereyagi
1/2 su bardagi ogutulmus ceviz
Serbeti icin
2 su bardagi seker
2 su bardagi su
Ceyrek limon

Yapilisi
Seker suyu bir kapta kaynatin, kaynayinca limonunu
ekleyin 10 dk kaynasin ,altini kapatin kadayif kizarana
 kadar beklesin sogumasina gerek yok
Kadayifi yumusatilmis margarinle iyice karistirin
Kadayifin yarisini kalin tabanli teflon bir tavanin
icine bastirarak yayin
Cevizi uzerine esit yayin
Kalan kadayifida yayip bastirarak tavanin tabanina
yerlestirin.
Orta ateste once bir yuzu kizarana kadar kizartin
arada ince uclu bir spatula ile kontrol edebilirsiniz.
Sonra duz bir tabak yardimiyla alt ust edin bu yuzunude
kizartin.
Servis tabagina alin uzerine serbetini ilave edip 5-10
dk dinlendirin sogutmadan servis yapin

2 yorum:

Oznur'dan inciler dedi ki...

Aysecım valla kunefeye bayıldım yıne uretkenlıgını ortaya koymussun bacım maasallah...

Tandır Ekmeği dedi ki...

sagol canim arkadasim umarim bir gun beraber yapip yeriz.