2 Temmuz 2012 Pazartesi

Peynirli Poğça



Yumusacik ve lezzetli bir pogca tarifi daha...
Malzemeleri basit,iyi bir mayalanmadan sonra
tombik pocalariniz hazir.
Yiyen herkesten hep tam not aldi eminim
sizde begeneceksiniz..
MALZEMELER
2 su bardagi ilik sut
1 su bardagi sivi yag
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 tati kasigi maya
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardagi un
Ici icin
Yarim kalip beyez peynir
1 tutam maydanoz
ustu icin 1 yumurtanin sarisi

Yumusak bir hamur hazirlayin ve yaklasik
1 saat mayalansin.Sonra hamurdan parcalar koparip
bezeleyin(istediginiz buyuklukte)
Elinizle acip ortasina peynirli harctan koyup
tam tepede iki ucunu birlestirin
Tepsiye aralikli dizin ustunu bir strecle
kapatip 1 saatte tepside mayalansin.
Tepsi mayasi mayalilar icin cok onemlidir.
Sonra yumurtasini surun ustu kizarana kadar
pisirin...
AFIYET OLSUN....



Hiç yorum yok: