17 Eylül 2012 Pazartesi

Sakallı poğça



Sandvic ile poca arasi guzel bir lezzet.Ozellikle kahvalti ve yolluklar(lunch)icin
tamda aradiginiz bir tarif.Yapilisida oldukca basit.Herhangi bir pogca tarifi
ile bos pogcalar pisirin ve peynirli ici ortalarina yerlestirin.Hos bir goruntu
tanidik bir tat.

MALZEMELER
Pogca icin
1 su bardagi ilik sut
1 su bardagi su
1/2 su bardagi sivi yag
1 yumurtanin aki icine sarisi uzerine
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi instant maya
Alabildigi kadar un

Yumusak(ele yapisacak kadar )bir hamur yogurun
2 saat strecli bir kabin icinde mayalansin
Cevizden az buyuk bezeler alin yuvarlayin
(elinizi hafif yaglarsaniz kolay bezelenir)
Yaglanmis yada yagli kagitli tepsiye aralikli dizin
1-2 saatte bu sekide uzeri strecli mayalansin
Yumurta sarisini surun 250 dercede pisirin

Beyaz ve lor peynirini(peynir cesiti size bagli)bir kapta ezin
Icine ince ince maydanoz dograyin
Pisen ve sogutulan pogcalarin ortadan ikiye enine arasini acin
ve peynirli harcdan koyun.



Hiç yorum yok: