Orjinal olani sac uzerinde koz atesinde pisirmektir,fakat bu sartlarda bu kadar.Icini taze ispanakla hazirliyorum,ispanak cig olacak.Sonra bir kac cesit peynir ve hafif yagda sotelenmis sogan.Devaminda
yemelere doyulmaz bir borek.Ben buz gibi bir ayran esliginde seviyorum,esim sicak bir cay ve limon
Borek pistikten sonra gerisi teferruat..Oyle cok zor falanda degil.Azicik yufka acabilen herkes icin
gayet pratik...denemenizi ve yorumlarinizi bekliyorum.
MALZEMELER;
Hamuru icin
4 su bardagi un
1 tatli kasigi maya
1 yemek kasigi tuz
alabildigi kadar su
Hamuru kuak memesinden biraz sert olmali,fazla mayalanmadan acip iclemelisiniz
Ici icin;
1 kilo kadar yikanmis iri kiyilmis ispanak
1 buyuk sogan uzun seritler seklinde dogranmis ,3 yemek kasigi sivi yagda sotelenmis
1 su bardagi kadar lor-beyaz peynir karisimi
1 cay bardagi kasar rendesi(ben artan peynirleri buzlukta biriktirip bu tip boreklerde kullaniyorum)
Isterseniz ince kiyilmis domates
tuz ,pul biber,karabiber birer fiske(tuz peynirin tuzunu hesap ederek katin,biberler aci sevginize gore)
1 yemek kasigi eritilmis tereyagi
Butun mazemeleri iyice karistirin
Yumurta buyuklugundeki bezeleri ince acin,icine harctan koyup ikiye katlayin,yanmaz bir tavada
alt ust pisirin.Isterseniz pisince hafif tereyagla yaglaya bilirsiniz....
6 yorum:
Merhaba, blogumu nasıl duyurabilirim. Siz nasıl yaptınız bir danışayım dedim. Bu arada börek güzel görünüyor. Ben ıspanak çiğ kalır mı diye hiç denemedim. Kızgın tavada ve yüksek ateşte mi yapılıyor?
Koktu resmen:(
Benim oyle profosyonel bir bilgim yok sadece ese dosta soyledim ,birazda zamanla artiyor.IKInci kisim ates asiri yuksek olmamali cunku borek yanar,cig ispanakta cok lezzeti oluyor ve pisiyor.Ve daha saglikli.bir dene sonucunu yorumla ins sende cok begenirsin..
Kubram not al; ilk bir araya geldigimizde beraber yapip yiyelim:)
MAYA NE MAYASI YAŞ MAYA MI YOKSA KURU MU? TESEKKÜRLER
Her iki mayada kullanılanilir, ben genelde instant maya kullanıyorum, ama evde yaş maya varsa oda olur
Yorum Gönder