29 Mart 2013 Cuma
Kabak Dolmasi
Ister sarimsakli yogurtla ister sade,yaz gunleri icin hafif bir tarif.Kabagin sade tadindan dolayi olsa
gerek benim cocuklarimda itirazsiz yiyorlar.Bende taze kabak buldukca yapmaya calisiyorum.Bir
yonunu daha seviyorum bu yemegin ertesi gune hazirda yemek oluyor.
MALZEMELER
6-8 adet yesil kabak
1 su bardagi pirinc
200 gr kadar yagsiz kiyma
1 orta boy kuru sogan
Bir tutam dereotu
1 yemek kasigi dolmalik fistik
1 yemek kasigi kus uzumu
1 yemek kasigi biber salcasi (yarisi domates salcasi olabilir)
tuz
1 cay bardagi(orta boy bardak)sivi yag
Kabaklari yikayip ikiye bolun ve oyma kasigi ile iclerini bosaltin
Bir kaba pirincleri yikayip fazla suyunu suzdurup alin,uzerine yemeklik dogranmis soganlari ekleyin.
Kiymayi ,dogranmis derotunu,fistigi,uzumu ve salcayi,yagi ekleyip tuzunuda ayarlayip iyice karistirin
Oyulmus kabaklarin ucte birlik kismi bos kalacak sekilde doldurun.Uzerine 2 su bardagi kadar
sicak su gezdirip kisik ateste pirincler pisene kadar pisirin.Biraz soguyunca servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder