31 Mart 2013 Pazar

Sebzeli Kirmizi Mercimek Corbasi


Hem lezzetli hem besleyici bir corba.Yapimida gayet kolay.Istediginiz malzemeleri birlikte tencereye
aliyoruz pisincede blenderdan geciriyoruz.Iste bu kadar ...Ben bazen et suyuda ilave ediyorum.Tam
bir sifa corbasi oluyor yani.

MALZEMELER
1 su bardagi kirmizi mercimek
1 buyuk kuru sogan
1 orta boy havuc
1 buyuk patates
1-2 yesil biber-kirmizi biber
1 yemek kasigi salca(domates veya biber)
3-4 yemek kasigi zeytin yagi
1 yemek kasigi tereyag
tuz
5-6 su bardagi su
Isterseniz suyun bir kismini et suyu ile degistirebilirsiniz

Tencere yada dudukluye yagi alin.Yemeklik dogranmis soganlari hafif soteleyin
Uzerine yikanmis ve soyulmus havuc ve patatesi dograyin(cok kucuk dogramak gerekmiyor)
Biberide yemeklik dograyip ekleyin.Salcayi ekleyip bir karistirin
Mercimegi bir kac defa bol su ile yikayip suzdurun,tencereye ilave edin .
Suyunu ve tuzunu ilave edip duduklu icin 15-20 dk tencerede yaklasik 45 dk)pisirin.
Ocaktan alinca brenderdan gecirin.Uzerine servis icin pul biber ve limon tavsiye edilir.


Hiç yorum yok: