Bizim yoresel mutfagimiz genelde hamur ve ete dayali
oldugu icin sebze yemeklerini yeni yeni kesfediyor
ve bu deneyimleri sizlerle paylasiyorum.
Bir kac yildir yapmaya basladigim guzel
bir zeytinyagli tarifi...
**Enginar A ve C vitamini ile bol miktarda minarel
icerir.Karaciger,bobrek ve sindirim sisteminin duzenli
calismasini saglar ayrica kan sekerini duzenler.Ve daha
bircok faydasi olan bir sebze. **
MALZEMELER
10 adet ayiklanmis enginar
(ben temizlenmis kullandin fakat tazesini alip
kabugunu soyduktan sonra bir sure limonlu suda
bekletirseniz ayni tadi elde edersiniz)
1 cay bardagi bezelye
1 cay bardagi kup dogranmis haslanmis havuc
1 orta boy patates kup dogranmis
1 kucuk sogan ince kiyilmis
1 cay bardagi zeytin yagi
2 limonun suyu
tuz
uzeri icin derotu
1 su bardagi su
Yapilisi
Enginarlari tencereye dizin
Ayri bir tavada yagin yarisi ile bezelye,
havuc,sogan ve patatesi iyice soteleyin
Tuz ve limon suyunu ilave edin.
Karisimi enginar canaklarina paylastirin
Su, kalan yag ve limonu karistirip enginarlarin uzerine
ilave edin.
Kisik ateste 20-25 dk kapagi kapali olacak
sekilde pisirin.
Pisince dogranmis dere otunu uzerine ilave edin.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder