27 Haziran 2012 Çarşamba

Ekmek aşı

Bu yemegi genelde annem kuruyan ve kucuk parcalar halinde
biriken ekmekleri degerlendirmek icin yapardi.
Yapilis mantigi ayni fakat malzemeler biraz farkli.
Amacimiz "ekmekler israf olmasin" diyoruz tarife geciyoruz.





Evde birikmis bayat ekmekleri kupler seklinde dograyin
ekmekleri firinda yada bir tavada kitir kitir olana kadar
kizartin,bir servis tabaginin en altina yayin.
Bir tavaya 1 buyuk sogani yemeklik dograyip
yarim cay bardagi sivi yagla kavurun
Uzerine 250 gr kiyma veya ayni miktarda
kucuk kiyilmis kusbasi ilave edip etler pisene kadar 
kavurmaya devam edin.
Etler pisince 1 yemek kasigi salca
1 yemek kasigi tereyag
1 su bardagi sicak su
tuz ve istenilen baharatlardan katip
5 dk daha pisirin
Pisen harci ekmeklerin uzerine yayin
sarimsakli yogurt ve maydanozla servis yapin

Cakma iskender tadini alabilirsiniz.Ben cok keyif 
alarak yiyorum,eminim sizde begenirsiniz....




Hiç yorum yok: