2 Temmuz 2012 Pazartesi
Patlıcan oturtma
Patlicanin her turlusunu seven biri olarak bu tarif
guvec tadinda sahane bir lezzet
Pilavla birlikte doyumluk, bir aksam menusu.
MALZEMELER
5-6 orta boy cekirdeksiz patlican
2 domates
1 buyuk sogan
4 dis sarimsak
yarim kilo kiyma yada kucuk dogranmis kus basi et
kizartmak icin sivi yag
Yapilisi :
Paticanlari yikayip soyun,
iri dilimler halinde dograyin ve kizgin yagda
hafif pisene kadar kizartin.
baska bir tencerede eti suyunu cekene kadar kavurun.
Cok az yag ekleyin.
Kup dogranmis soganlari ilave edin soteleyin
Sarimsaklari iri dograyip katin soteleyin
Kizartigimiz paticanlari tencereye yayin,
uzerine kup dogranmis domatesleri ilave edin,
tuz karabiber katin.yarim su bardagi sicak su
ekleyip kisik ateste yaklasik yarim saat agzi kapali
sekilde pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder