9 Temmuz 2012 Pazartesi

Kadayıflı Tavukğöğsü

Servisi kolay olsun diye bu defa kuplar seklinde
yaptim .Fenada olmadi lezzeti ayni sunumu şık
bir tatli oldu.Ayni tarif kadayif miktari artirilarak
borcama yapilip dilimlenerekte servis yapilabilir.



MALZEMELER;
Tavukgogsu icin;
1 litre sut
1,5 cay bardagi un
1 su bardagi seker
100 gr margarin
1 paket vanilin
1 mercimek tanesi kadar damla sakizi

uzeri icin
1 su bardagi kucuk dogranmis kadayif
1/2 su bardagi ogutulmus ceviz

Yapilisi
Pisirme tenceresine yagi alin eritin
Unu ekleyin 4-5 kez karistirin
Sutu yavas yavas ilave edin unu iyice sute yedirin,
Sekeri ve damla sakizi ilave edin kaynayana kadar
karistirarak pisirin.
Kaynamaya baslayinca ocaktan alin vanilini katip
3-4 dk yuksek hizda cirpin
Kuplara paylastirin
Soguyunca buzdolabina alin

Yanmaz tavada kadayifi kahverengilesinceye kadar
kavurun devamli karistirin yanmasin.
Sogutun ve cevize karistirin
Servis etmeden once kadayifi kuplara paylastirin
Boylelikle kadayif telleri yumusamaz.




Hiç yorum yok: