3 Nisan 2013 Çarşamba

Pasa Pilavi


Goruntuden de anlasildigi gibi tam pasa keyfim pilavi.Bol etli ve garniturlu yemelere doyamayacaginiz
super bir lezzet.Ben bir et sever olarak favorilerim listesine almis bulunuyorum.Denemelisiniz eminim
benim hissiyatimi anlayacaksiniz

MALZEMELER
4-5 KISILIK
1 su bardagi pirinc(basmati en uygun olani)
1 kilo az yagli kuzu eti
1 cay bardagi haslanmis bezelye
1 buyuk havuc kucuk kupler seklinde dogranmis
1 buyuk kuru sogan yemeklik dogranmis
1 su bardagi haslanmis nohut
yarim cay bardagi zeytin yagi
1/2 cay kasigi ogutulmemis kimyon
2 su bardagi et suyu veya su
tuz

Kucuk dogranmis kuzu etini pisene kadar biraz su ile haslayin.
Yagi genis bir tencereye alin uzerine sogan ve havucu ekleyip pisene kadar soteleyin
Yikayip suzulmus pirincleri tencereye ekleyin,uzerine nohut,bezelye,haslanmis eti ekleyin
hafif karistirin.Uzerine suyunu veya etin suyunu tuz ve kimyonunu ekleyin bir kez daha
hafif karistirip tencerenin kapagini kapatin.Kaynamaya baslayinca kisik ateste suyunu cekene
kadar pisirin.Pisince bir kez daha karistirip kapagini kapayip dinlenmeye birakin.15 dk yeterlidir
devaminda bol salata ve yogurtla servis edin.afiyet olsun.


.

Hiç yorum yok: