12 Şubat 2013 Salı
Tiramisu
Onceleri uzun bir sure ismini aklimda tutamadigim ama tadini cok sutlu tatli sevmesemde
hic unutamadigim bir tatlidir tiramisu.Bu aralar cok detayli tatlilar ve yemekler yapamiyorum
Bir yandan dil kursu bir taraftan iki afacanin istekleri .Kisacasi ancak gunu kurtariyorum
desem yeridir.Gelelim bu guzel tatlinin bence tarifine.
MALZEMELER
1,5 paket kedi dili biskuvi(lady finger)
Islatmak icin;1 su bardagi ilik su
2 yemek kasigi nescafe
2 yemek kasigi toz seker
Kremasi icin;
4 su bardagi sut
3 kahve fincani un
3 kahve fincani seker
2 yemek kasigi tereyag veya margarin
1 yumurta
yarim nohut kadar damla sakizi(istege bagli)
1 paket veya 100 gr kadar labne yada cream chesee
uzerine 1 yemek kasigi kadar toz kakao
Biskuvileri borcamin zeminine yerlestirin uzerine nescafeli sividan yavas yavas
dokerek islatin
Bir tencereye unu ve yagi koyup uzeine sutu kademeli ekleyerek unu iyice cozdurun
Sekerini ve damla sakizini ekleyin
Yumurtayida ekleyin iyice karistirin.Kisik ateste devamli karistirarak katilasip goz
goz kaynayana kadar pisirin.Pisince ocaktan alin 10dk dinlendirin
Labnesini kremaya ekleyin 3-4 dk cirpin.
Isatilmis biskuvilerin uzerine sicak kremayi esit sekilde dokun
2 saat kadar buzdolabinda bekletin servis yapmadan once uzerine kakao eleyerek
servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder