Klasik bir o kadar da vazgecilmez bir borek,kiymali borek.Yapar yapmaz
servis yaparsaniz ,su boregi kivaminda yumusacik oluyor.Gecen aksam yemeginde
pilav ve makarna gibi sebze yemegine eslik etmesi icin bir alternatif ne yapsam derken
aklima geldi.Buzluktan yufkayi cikardim o cozulene kadar kiymasini hazirladim
Derken iki saate kalmadi boregim firindaki yerini almisti bile.
MALZEMELER
4- 5 adet yufka
250 gr kiyma
2 orta boy kuru sogan
1 cay bardagi sivi yag
Bir tutam maydonoz
tuz
sosu icin;1 su bardagi sut
1 su bardagi yogurt
1/2 su bardagi sivi yag
2 yumurta birinin sarisi uzerine(karistirin iyice cirpin)
susam veya corek otu
Bir tavaya sivi yagi koyup yemeklik dogranmis soganlari yumusayana kadar
kavurun,uzerine kiymayi ekleyip orta ateste pisene kadar kavurun ve tuzunu
atip karistirin .
Biraz soguyunca ince kiyilmis maydonozu ekleyin
Yufklardan birini yaglanmis tepsinizi ortalayacak sekilde tepsiye serin
ikinci yufkayi buzerek tepsiye yerlestirin sivi harcin ucte birini her yerine
gelecek sekilde dokun.Uzerine bir kat yufka daha yayin ve kiymali harci yayin.
Sirayla kalan yufkalari ve harcin kalanini ekleyin .Tepsinin tabanina konulan yufkanin
kenarlarini uzerine kapatin ve yumurta sarisini surun ,ustune corek otu serpistirin
isitilmis firinda 250 derecede kizartin.
Firindan cikar cikmaz 2-3 yemek kasigi kadar suyu uzerine serpistirin boylece
boregin uzeri sertlesmez.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder