2 Ocak 2013 Çarşamba

Patates Pureli Tavuklu Hunkar Begendi



Devir saglik devri dedim kirmizi ete kisa sureligine (ki kendisi benim can dostumdur)
ara verip daha hafif tarifler denemeye karar verdim.Iyikide yapmisim guzel bir lezzet
tatmak nasip oldu.Hafif soslu guzel sunumlu bir yemek oldu.Ayrica et pilav ikilisine
yeni bir altarnatif gibi...

MAZEMELER
2-3 parca tavuk gogsu(1 kilo kadar)
1 kuru sogan
1-2 tane yesil biber
1 buyuk domates
1 yemek kasigi salca
1 su bardagi sicak su
Yarim cay bardagi sivi yag
tuz,pulbiber

Patates puresi icin :
3-4 patates
1 su bardagi sut
50 gr tereyag
 Bir fiske karabiber ,tuz

Yagi tencereye alin iyice isitin
Uzerine kucuk kupler seklinde dogranmis tavuk etini ilave edin suyunu salana kadar 
kavurun 10 dk kisik ateste arada karistirarak soteleyin
Uzerine yemeklik dogranmis sogan,biber ve domatesi ekleyin biraz daha kavurun
Tavuk eti kolay pistiginden cok beklemeden salca ve sicak suyu birde baharatlarini ekleyin
Kapagini kapatip kisik ateste 10 dk daha pisirin.pistiginden emin olmak icin etleri catalla 
kontrol edebilirsiniz.
Bir baska tencerede patatesleri haslayin
Haslanmis patatesleri sogutmadan hemen soyun ve iyice ezin
Ezilmis patatesi ve yagi bir tencereye alin,kisik ateste kademeli sekilde sutunu
ekleyerek iyice homojen hale getirin 
Uzerine karabiber ve tuz ekleyip karistirin ve ocaktan alin
Servis tabaginin zeminine pureden koyup kasikla hafif yayin
Uzerine sicak olacak sekilde tavuklu hunkar begendiden koyun
Biraz maydanoz eger isterseniz kavrulmus tereyag gezdirerek servis yapin



Hiç yorum yok: