24 Ocak 2013 Perşembe

Muhallebili Revani


Serbetli bir tatlinin yumusacik muhallebi ile sunumu hem gozleri hem mideyi sevindirecek
Ben yapmaktan da yemektende cok hoslaniyorum.Denemek isterseniz tarifi sizler icin
yaziyorum..

MALZEMELER
2 yumurta
1/2 su bardagi seker
1 cay bardagi sut
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi irmik
1-1,5 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 su bardagi cekilmis ceviz

Serbeti icin
2 su bardagi su
2 su bardagi seker
Ceyrek limonun suyu

Muhallebi icin
1 litre sut
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi nisasta
1 su bardagi seker
50 gr margarin
1 paket toz krem santi

Ilk olarak serbeti kaynatin hafif kivam alinca ocaktan indirin sogusun
Iki yumurtayi sekerle iyice cirpin uzerine sut ve yagi ilave edin karistirin
Irmik ve cevizi katin sonra kademeli olarak unu ekleyin unun miktarini
ayarlayabilirsiniz yani kek kivaminda olmali ,akiskan.
Son olarakta kabartma tozunu ekleyip yaglanmis borcama karisimi dokun
Onceden isitilmis firinda yaklasi 180 derecede kizarana kadar revaniyi
pisirin.
Revani piserken bir tencerede un ve misastayi sut ile iyice cozdurun
Sekerini ekledikten sonra kaynayana kadar(kivam anincaya kadar)
karistirarak pisirin.Goz goz olup kaynayinca margarini ekleyin ocaktan alin
5dk bekletin ve toz krem santiyi ekleyip 3 dk kadar mikserle cirpin
Pisen revaniyi firindan cikarin 6-7 dk bekletin hafif sogusun
Uzerine esit sekilde yavas yavas serbetini ekleyin.
Serbetini cekince uzerine kremeyi dokun (Kremayi sicakken dokerseniz
puruzsuz sekilde her yerine yayilir ve goruntusu guzel olur)
once disarda sogutun sonra ustunu kapatip yaklasik 1-2 saat buzdolabinda
bekletin.Dilimeyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: