8 Kasım 2012 Perşembe
İncirli-Hurmali Kadayıf
Bol kalorilli cok lezzeti bir tatli tarifi bu.Bakmayin boyle dedigime
sifali bir tatli arada yapmak lazim.Cunku icinde ceviz hurma incir
uclusu var ve cok lezzetli.Bence bir deneyin sizde severseniz yorumlarinizi
beklerim.
MALZEMELER
Yarim kilo yas kadayif
150 gr margarin yada tuzsuz tereyag
1 su bardagi kiyilmis ceviz
6 incir cok kucuk dogranmis
6-7 etli kuru hurma kucuk dogranmis
serbeti icin
2 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
yarim limon
3-4 kuru karanfil
1 fiske tarcin
Yapilisi
Kadayifi kucuk kucuk parcalayin
Oda sicakliginda iyice yumusatilmis tereyagi ile karistirin
Yag her yere esit yayilmali
Kadayifin yarisini tepsinin altina yayin
Araya cevizi hurmayi ve inciri serpistirin
Kalan kadayifi uste yayin elinizle iyice bastirarak sikilastirin
Alt ust iyice kizarana kadar pisirin
Sogumaya birakin
Serbetini:
seker,karanfil ve suyu kaynatin,
Kaynayinca tarcin ve limonun suyunu ilave edin
Hafif koyulasana kadar kaynatin
Ocaktan alin ve tamamen sogutun
Ben kadayif ve serbet tamamen sogukken
serbetliyorum boylece kadayif erimiyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder