13 Kasım 2012 Salı
Elmalı Tart
Elmanin en guzel hallerinden biri tarta donusmesi bence.Cok guzel bir tarif sizler icin.Yapimi
oldukca kolay.Hem lezzetli hemde gorsel bir tatli.Bu gune kadar ikram ettigim bir cok kisi
begendi denemeye deger, kolay bir tarif.
MALZEMELER
tart hamuru icin
250 gr margarin(yada 2 sticks butter)(onceden yumusatilmis)
1 yumurta
1/3 su bardagi pudra sekeri
Yarim paket kabartma tozu
2 su bardagi un
2 yemek kasigi su
ici icin
4 buyuk boy elma rendelenmis
1 tatli kasigi tarcin
1 cay bardagi ogutulmus ceviz ici
1 yemek kasigi seker
uzeri icin pudra sekeri
Yapilisi
Tart hamuru icin once yag, yumurta ve sekeri karistirin
Sonra un,su ve kabartma tozunu ilave edin
yumusak catlamayan bir hamur haline getirin
(unu yavas yavas ilave edin eger fazla gelecekse bir kismini
ilave etmeyin)
Hamurun1/3 ni buzlukta 10 dk bekletin
diger kismi tart kalibinin icine kenarlara dogru yukselterek yayin.
Rendelenmis elma ve sekeri bir tavada suyunu cekene kadar soteleyin
sonra ceviz ve tarcinini ilave edip karistirin,hafif sogutun
Ic, tart hamurun icine yayin.
Uzerine buzlukta sertlestirilmis kalan hamuru elinizle hafif duzlestirdikten
sonra kestigimiz seritlerle kafes seklinde kaplayin
Onceden isitilmis firinda ustu hafif koyulasincaya kadar pisirin.
Iyice soguyunca uzerine pudra sekeri eleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder