19 Haziran 2012 Salı

Açma


Cok basit malzemelerden cok guzel bir tarif.
Misafir ikramlari icin vazgecilmeziniz olacak.
Ayrica buzlukta muhafaza edebilirsiniz,
sadece kullanacaginiz zaman buzunu cozdurun
ve firinda tazeleyin.
Ilk yaptiginiz gibi tazecik ve mis kokulu olacak.

MALZEMELER
4 su bardagi un
1,5 su bardagi su
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi maya
1 yumurta sarisi
susam
150 gr margarin


Yapilisi


Margarin haric diger malzemelerden yumusak
bir hamur elde edin.Ustunu nemli bir bezle kapatin
45 dk mayalansin.
Margarini oda sicakliginda yumusatin
Ceviz buyuklugunde parcalar koparip
hamuru once elinizle tatli tabagi genisligine getirin
Herbir parcaya bir kup seker buyuklugunde
margarin koyup yayin.
Rulo seklinde sarip iki ucunu birlestirin.
Tepsiye genis aralikli dizin.En az 1 saat ilik
ortamda ustu nemli bir bezle kapali olarak mayalansin.
Yumurta sarisini surup susamla susleyin
Onceden isitilmis firinda kizarana kadar
pisirin.

Hiç yorum yok: